Volvo Klima Kompresörü Arızaları

Volvo Klima Kompresörü Arızaları

Erem Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Erem Usta
Volvo klima kompresörü arızaları trafikte insanın ömrünü yer, başka açıklaması yok. Yazın o sıcağın ortasında camı açarsın, içeriye serinletmeyen ılık bir yel vurur; işte o an küfür etmemek elde değildir.

Kasnak bozulur, bilya sararır ya da bobin yanar... Sonuçta ortada ne soğuk üfleyen bir sistem kalır ne de huzur.

Zaten kompresör kilitlendiği an kayış kopar ya da acayip sesler gelmeye başlar kaputtan. Direksiyon bile ağırlaşabilir bazen, kimse bunu baştan fark etmez.

Sırf ucuz yollu olsun diye çıkma parça peşine düşenleri çok gördüm. Üç gün sonra yine aynı yolda kalıyorlar, o yüzden bu işin lamı cimi yok, sıfır veya revizyonlu kaliteli parça şart.

Klima gazı eksik diye kompresöre suç atarlar hep, asıl mesele kaçakları bulmaktır önce. Kaçağı onarmadan gaz basmak parayı sokağa atmaktan başka ne ki?

Yağ değişimi unutulur genelde, kompresör içeriden kurur gider yavaş yavaş. Kimse de çıkıp "ben bakımını zamanında yaptım" demez, herkes iş işten geçtikten sonra ustaya koşturur.

Klima kompresörü arızaları denince akla hemen binlerce liralık masraf gelir malum. Orijinal parça parası can yakar ama yan sanayi de adamı on defa tamirciye götürür, hesap ortada.

Elektrik tesisatını kontrol ettin mi hiç peki? Bazen sorun kompresörde değil, beyne giden sinyallerdedir ama ustalar hemen değişime atlar.

Sıcakta ter içinde kalmak istemiyorsan seslere kulak vereceksin dostum. Hafiften bir uğultu başladığı an alarm zoru çalıyor demektir, erteleme o işi.

Geri