Nissan ECU Arızaları

Nissan ECU Arızaları

Emre Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Emre Usta
Yıllardır yollarda sayısız Nissan gördüm, kaputunu açıp da o kronik sıkıntıları bizzat parmak uçlarımda hissetmediğim model neredeyse kalmadı; çünkü bu arabaların beyni, yani o hassas ECU ünitesi Türkiye'nin tozunu, çukurunu ve en önemlisi o kalitesiz yakıtını kaldırmıyor.

Mikroçiplerin sıcaktan kavrulup kendini bıraktığı o anı bilirim, yolda kalmak sadece bir arıza değildir, sürücünün sabrıyla yapılan acımasız bir düellodur.

Neden çalışmıyor bu meret birdenbire, hiç düşündün mü?

Voltaj dalgalanması dediğin şey lehimleri kağıt gibi eritir, sen de sanırsın ki motoru eline aldın.

Akü değişirken takılan ucuz bir pens, bütün o karmaşık devre kartını bir gecede hurdaya çevirebilir; ne denetleyen var ne de sakınan...

Sokaktaki mahalle tamircisinin "abi bu beyin yanmış, çöpe atacağız" lafına sakın ha kulak asma, her karartı ölüm fermanı değildir.

Rölanti dalgalanmasıyla başlayıp egzozdan siyah duman atarak sabrını sınayan o arıza, aslında bana yardım et diye sessizce haykıran bir ECU'nun son çırpınışından başka bir şey değildir.

Lehim teli kalitesi bellidir, uyduruk işçilikle yapılan o sözde tamirler ilk köprü geçişinde yine patlar.

Orijinal soketlerin içine sızan o sinsi nem, zamanla yeşil küf oluşturup bütün iletken yolları kemirir; fark ettiğinde artık çok geçtir çünkü devre çoktan susmuştur.

Sana tavsiyem; arıza lambası yandığı an sanayiye koşmadan önce akü kutup başlarını bir kontrol et, belki de kurtuluş o kadar basittir.

Yılların tecrübesiyle söylüyorum, Nissan'ın elektronik kalbi narin kadındır; ona sert davranırsan seni yolda bırakır, inceliğini anlarsan binlerce kilometre arkasına bile baktırmaz.

Geri