Opel Su Eksiltme Sorunu

Opel Su Eksiltme Sorunu

Kemal Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Kemal Usta
Geçen gün eski bir haberci arkadaşımla kahve içiyoruz, laf döndü dolaştı hastalıklara geldi. "Abi vallahi billahi şimdiki gençler çok cesur ama bir o kadar da bilgisiz" diye dert yandı, haklıydı da. Aslında her şey o ufak tefek kaşıntıları, "Aman canım üşütmüşümüdür" deyip geçiştirmelerimizle başlıyor. Vücut oradan alt taraftan bir sinyal veriyor ama biz duymak istemiyoruz. Klamidya dediğimiz meret de tam olarak böyle bir şey işte, sinsice girer içeriye, hiç sesini çıkarmaz... Bazen aylarca tık yok! Bir bakmışsın sinsice yerleşmiş, iş işten geçtikten sonra "Ben buradayım" diye bağırıyor.

İdrara çıkarken o cız eden yanma hissi var ya, hah işte o! Kimisi "Çok çay içtim ondan oldu" der, kimisi de acılı şalgamın günahını alır. Oysa idrar yaparken sanki içinizden küçük bir iğne geçiyormuş gibi bir sızı duyuyorsanız, durum sanıldığından biraz daha farklı olabilir. Akıntı meselesi de cabası. Şeffaf, bazen sarımsı, garip bir sıvı... İnsan kendine konduramıyor başta, "Yok ya, bana bulaşmaz, nereden çıkacak ki?" diyor ama...

Gece yatakta sağa dönüyorsun olmuyor, sola dönüyorsun olmuyor, kasıklarda garip bir künt ağrı. Özellikle kadınlarda o alt karın bölgesindeki sinsi sızı insanı hayattan soğutur. İlişki sırasında hissettirdiği o tuhaf rahatsızlık duygusunu zaten söylemiyorum bile, resmen kaçacak yer ararsın. "Yorgunluktan herhalde" deyip bir ağrı kesici yutup yatmak en kolayı geliyor tabii. Yapmayın gözünüzü seveyim, vücut bas bas bağırıyor orada, dinlesene şu garibi!

Erkeklerde durum biraz daha farklı seyrediyor ama mantık aynı. Testislerde hafif bir şişlik, dokununca sızlayan bir hassasiyet belirdi mi işin rengi değişir. "Bir yere mi çarptım acaba, halı sahada darbe mi aldım?" diye düşünür durursun. Yok abim, durduk yere öyle kendi kendine şişmez orası. Bazen de penisin ucunda hafif bir kızarıklık, kaşıntı... Hani kaşısan kaşıyamazsın, bıraksan duramazsın, öyle lanet bir his.

Hani bazen doktora gitmeye utanırsın ya, sanki adam seni yargılayacakmış gibi gelir. Vallahi hiç çekinmeye değmez, elin adamı gün boyu neleri görüyor! Bu hastalık bakteriyel bir şey neticede, yani gidip iki kutu antibiyotikle halledilecek basit bir mesele. Ama sen süreci uzattıkça, "Geçer ya" dedikçe o bakteri içeride bayram ediyor. İleride çoluk çocuk sahibi olmak istediğinde karşına dikiliveriyor sonra. Kısacası, şüphelendiğin an o tahlili yaptıracaksın, başka yolu yok.

Gözlerde kızarma, boğazda geçmeyen o gıcık ağrı... Evet evet, yanlış duymadınız, bu mikrop sadece malum bölgelerde takılmıyor! Oral yolla bulaştıysa boğazı şişirir, elinle gözünü ouşturduysan mikrop göze kaçar, kan çanağına çevirir orayı. "Benim sadece boğazım ağrıyor, klamidya ile ne alakası var" deme hiç. Hayat bu, mikropların nereye sıçrayacağı hiç belli olmuyor ki...

Uzun lafın kısası, şüpheli bir temasın ardından vücudun sana ufak bir işaret bile veriyorsa kulak arkası etme. Kendine bir iyilik yap, şüpheyle yaşayıp için içini kemireceğine git bir kan, idrar testi ver, kafan rahat etsin. Günlük koşuşturmaca içinde kendi sağlığımızı hep en son sıraya atıyoruz ama... Neyse, sen anladın beni.

Geri