Nissan En Sık Görülen Motor Arızaları

Nissan En Sık Görülen Motor Arızaları

Sami Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Sami Usta
Blokların arasındaki o tanıdık ve sinir bozucu metalik tıkırtıyı ilk duyduğumda, kilometre saatim henüz yüz binli rakamların başındaydı; Japon mühendisliğinin kusursuzluğuna duyulan o körü körüne inanç, maalesef ilk yağ çubuğunu çektiğimde yerle bir oldu.

Zamanın ruhu artık atmosferik motorların sadeliğini değil, en küçük hacimden maksimum sıkıştırma oranı elde etmeye çalışan o karmaşık turbo ünitelerini besliyor... Qashqai veya X-Trail kaputunun altındaki o sıkışık mühendislik harikaları, termal yönetim zaafları yüzünden özellikle yaz sıcaklarında tam bir saatli bombaya dönüşüyor.

Kronikleşen yağ eksiltme problemi, QR25DE veya HR16DE fark etmeksizin bu markanın asırlık gölgesi gibi peşini bırakmıyor; kimse bana bunun normal bir tolerans dahilinde olduğunu anlatmasın, çünkü bin kilometrede yarım litre yağ yakan bir motor sadece tasarımsal bir kurbandır.

Enjektörlerin o hassas piezo yapısı kalitesiz yakıtla ilk temasında mahvolurken, servise çekilen o öfkeli araç sahiplerinin yüzündeki çaresizliği sen de çok iyi hatırlıyorsun değil mi?

Piyasada kulaktan kulağa yayılan o ucuz tamir efsanelerine sakın kulak asma; o silindir kapak contası bir kez su bıraktıysa, o motorun metalürjik bütünlüğü artık ömrünün sonbaharını yaşıyor demektir.

Elektronik sensör cehennemine dönen o modern kokpitler, motor arıza lambasını yaktığında aslında sana mühendislerin bile çözemediği bir iletişim kopukluğunu fısıldıyor... EGR valfinin kurum bağlaması sadece çekişten düşürmez, o motorun soluk borusunu yavaşça sıkarak katletmektir.

Zincir uzaması sesini, sanki teneke kutuda somun çalkalanıyormuş gibi o ilk marş basma anında duyduysan, ertelemenin maliyeti seni doğrudan yeni bir blok masrafıyla yüz yüze bırakacaktır; bütçeni korumak istiyorsan o metalik hışırtıyı asla görmezden gelme.

Geri