Yağ Basıncı Lambası Arıza Kodu Nasıl Yorumlanır?

Yağ Basıncı Lambası Arıza Kodu Nasıl Yorumlanır?

Murat Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Murat Usta
Gösterge panelinde o kırmızı ibrik simgesi yanıp sönmeye başladığında birçoğunuzun eli ayağı birbirine dolaşır, biliyorum.

Sakin olun, motoru hemen orada, yolun ortasında stop etmek bazen en büyük hatadır... Aslında o lamba sadece bir alarm değil, motorunuzun size çektiği son acil telgraftır.

Yağ pompası yeterli basıncı üretemiyor veya sensör bozuk, hepsi bu.

Yağ çubuğunu çekip baktınız mı hiç?

Kuruysa yandınız demektir, çünkü o motorda şu an metal metale sürtünüyor ve siz hala gaza basmaya devam ediyorsunuz.

Arıza kodunu okutmak işin en kolayı, asıl mesele o kodun arkasındaki vahşi gerçeği kabullenmekte.

Basınç düşükse, motorun kalbine giden can damarları tıkanmış demektir... Ya filtre çöp oldu ya da yağ pompası tamamen dağıldı, ortası yok.

Usta "Yaparız abi" der geçer ama o yatak saran motorun masrafını cebinizden ödeyecek olan sizsiniz, unutmayın.

Sensör arızası diyerek geçiştirmeyin; kaç kez gerçekten yağsız kalıp yolda kalan motor gördüm, sayısını unuttum... O lamba yanıyorsa şaka yapmıyordur.

Paniklemeden, acele etmeden, önce yağı kontrol edeceksiniz... Sonra da arkanıza bile bakmadan en yakın servise çekeceksiniz arabayı.

Geri