Rölanti Sorunu Tamir Maliyeti Ne Kadar?

Murat Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Murat Usta

Eyvahlara karışan o ilk devir saati dalgalanması, her sürücünün kaputtan gelen hırıltıyla yaşadığı o sessiz ve gerilimli hesaplaşmanın asıl tetikleyicisidir.

Kim derdi ki o minicik ibrenin aşağı yukarı oynaması cebimdeki tüm planları altüst edecek... Aslında bu, motorun bize söylediği ama bizim ısrarla duymamazlıktan geldiğimiz o boğuk çığlıktan başka bir şey değil.

Kaç paradan başlar bu işin faturası dersiniz; bir balatalık mı yoksa az sonra ustaya bırakacağım maaşın yarısı mı?

Hadi elinizi vicdanınıza koyun ve o kelebek boğazının ne kadar kurum bağladığını bir düşünün; temizletmek başka, komple değiştirmek başka bir servet çünkü.

Aslında usta bana parmağıyla rölanti motorunu gösterdiğinde içimden geçenleri bir ben bilirim, bir de son kullanma tarihi geçmiş o yedek parçacılar...

Motor beyninin anlık verileri yanlış okuması yüzünden devir saati o sinir bozucu dansını yaparken, sanayi esnafının "abi bu sensör ölmüş" cümlesi rüyalarıma giriyor artık.

Kaç liralık bir parça yüzünden arabanın ışıktır stop etmesi, trafikte arkadan gelen o kornalı tacizlerle birleşince insanın ömründen ömür alıyor gerçekten.

Buji kablolarından miyit miyit kaçan o yüksek voltajlı akım rölantiyi yerle bir ederken, parayı sokağa mı atıyorum yoksa arabayı adam mı ediyorum bir türlü kestiremiyorum...

Kimi zaman sadece soket oksitlenmesidir diyerek kendimi avutuyorum ama parça parça dökülen o işçilik ücretleri masaya konunca gerçeklerle fena halde yüzleşiyorum.

Şimdi kalkıp da bana sabit bir rakam vermeyin ne olur, çünkü bu piyasada arızanın adı konulana kadar cebimdeki para her saniye buharlaşıp gidiyor.

Geri