Peugeot Araç Bakım Aralıkları

Peugeot Araç Bakım Aralıkları

Aydın Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Aydın Usta
Asfaltın üzerindeki o sessiz süzülüşün arkasında aslında saat gibi çalışan bir mekanizma yatıyor ve sen o direksiyona geçtiğinde belki de sadece yola odaklanıyorsun ama motorun kendi içinde fısıldaştığı anlar var.

Kilometre sayacına her baktığında sadece bir rakam görmüyorsun aslında; o, motorunun sana kalbinin nasıl attığını söyleme biçimi ve Peugeot mühendisleri o küçük göstergeyi koyarken pek de yanılmamışlar.

On bin veya on beş bin kilometre dediğimiz o sihirli eşikler aslında sadece birer servis pazarlaması değil, motorun içindeki metal parçaların birbirine alışma, nefes alma ve yaşlanma hikayesi.

Yağ filtresi zamanla dolup taştığında motor sanki astım krizi tutmuş gibi yorulur, bunu kaputu açıp dinlemesen bile o gaz pedalına bastığındaki isteksizliğinden anlarsın zaten.

Triger kayışı koptuğunda motorun yapacağı tek şey sessizliğe bürünmektir ki o masrafı gördüğünde keşke zamanında baktırsaydım diye içinden geçirdiğin o anı şimdiden hissedebiliyorum.

Hani derler ya can çıkar huy çıkmaz, işte motorun da huyunu suyu tutan o periyodik bakımlar aksatıldığında araba sana yolda öyle bir sürpriz yapar ki bütün planların altüst olur.

Fren hidroliği zamanla içine su çeker ve sen yokuş aşağı inerken o pedalın yumuşadığını fark ettiğinde iş işten çoktan geçmiş olabilir, o yüzden bu sıvılara sadece su mu gözüyle bakma sakın.

Her yıl veya belirtilen kilometre dolduğunda o kaputu açtırıp ustaya göstermek sadece bir zorunluluk değil, asfaltta güvenle süzülmenin bedeli ve belki de en sadık dostuna verdiğin küçük bir vefa borcu.

Geri