Nissan Klima Kompresörü Arızaları

Nissan Klima Kompresörü Arızaları

Mehmet Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Mehmet Usta
Nissan'ın o nostaljik ya da modern hatlı modellerine bindiğinde direksiyonun arkasında hissettiğin o güven duygusu, yaz sıcaklarında ortadan kalkabiliyor. Torpido gözünün altından gelen o gizli tıkırtılar, rölantide motor sarsıntıları... İşte bunların hepsi tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki doğrudan klima kompresörünün sana imdat çığlığıdır.

Yıllarca otomotiv sektörünün tozunu yutmuş, çamurlu ellerle binlerce motor açmış biri olarak net söylüyorum; o kompresör kilitlendiği an iş işten geçmiştir. Yağsız kalan pistonlar birbirini yermiş, metal talaşı bütün sisteme yayılmış... Sonrası ne mi? Binlerce liralık masraf.

Peki bu parça durduk yere neden bozulur hiç düşündün mü? Bakımsızlık tabii ki... Kalitesiz gaz basılması, polen filtresinin yıllarca değiştirilmemesi o zavallı kompresörü pestile çeviriyor. Radyatörün önüne biriken yapraklar bile sistemi bitirebilir... Unutma, klima sadece serinlemek için değildir.

Sıcak bir yaz günü trafikte kaldın, camı açtın ve o leş gibi koku burnuna geldi... İşte o koku kompresörün yanık balata kokusudur, geçiştirilemez. Tamircin sana "gazı eksilmiş abi dolduralım geçer" derse sakın inanma, o gaz nereye kaçtı diye soran adamı baş tacı et. Kaçak varsa o kompresör yine bozulur, nokta.

Bana bazen "çıkma parça taktırsamkurtulur muyum" diye soruyorlar, gülüyorum sadece. Hurdacıdan aldığın kompresörün yarın sabah patlamayacağının garantisini kim verecek? Orijinalden şaşma, yan sanayi ürünler bu narin Japon makinelerinde maalesef uzun ömürlü olmuyor.

Kompresör kavrama bobini bir gün durup dururken devre dışı kalırsa şaşırma sakın. Elektrik akımındaki en ufak bir dalgalanma o hassas sargıları anında yakar... Değiştirirken röleyi de kontrol ettir, yoksa yeni taktığın parça da bir haftaya çöpe gider.

Son sözüm şudur; arabana nasıl bakıyorsan o da sana yolda o kadar merhamet eder. Klima kompresörünü ihmal etmek, kalp krizine gülmek gibidir... Erken teşhis her zaman hayat kurtarır, özellikle Nissan’larda.

Geri