Fren Hidroliği Sistemi Nasıl Temizlenir?

Fren Hidroliği Sistemi Nasıl Temizlenir?

Hamza Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Hamza Usta
Hidrolik sıvısı zamanla nem çeker, bu fiziksel gerçekliğin kaçınılmaz bir sonucu olarak pedal hissi yumuşar ve durma mesafesi fark edilir biçimde uzar. Fren hidroliği sistemi nasıl temizlenir sorusu tam da bu noktada, mekanik sağlığın ötesinde doğrudan hayatta kalma refleksiyle ilgili kritik bir müdahale sürecini işaret eder.

Eski sıvının rengi koyulaşmışsa ve içinde mikroskobik tortular dolaşmaya başladıysa sistemdeki her bir eleman sessizce yıpranıyor demektir. Neden bu kadar ihmal edilir ki bu parça... Oysa ana merkezin iç cidarlarından kaliper pistonlarına kadar her milimetrede korozyon riski adım adım yaklaşır.

Eski sıvıyı tamamen tahliye etmek için hazneyi boşaltıp yeni DOT normuna uygun hidrolkle beslemek gerekir, tabi önce en uzak tekerlekten başlayarak borulardaki havayı ve pisliği dışarı itmek şarttır. Hangi tekerlekten başlanacağı konusu ustalar arasında hep tartışılır ama genel kural ana merkeze en uzaktan en yakına doğru ilerlemektir.

Hava kabarcıkları sistemin içinde kaldığı sürece ne kadar yeni sıvı eklerseniz ekleyin o pedal asla eski sertliğine ve güven veren netliğine kavuşamayacaktır. Pompalama işlemi sırasında haznenin asla susmaması, yani susuz kalıp içeriye yeniden hava hapsetmemesi hayati önem taşır; aksi takdirde baştan başlamak zorunda kalırsınız.

Temizlik bittiğinde balataların ve disklerin hidrolik temasından arındırılmış olduğundan emin olmak gerek, çünkü kaçak yapan bir rakor bütün emeği anında boşa çıkarabilir. Sadece değiştirdim demek yetmez, yola çıkmadan önce durma testini güvenli bir alanda mutlaka yapmalısın... Gerçekten güvenli mi hissediyorsun yoksa hâlâ bir şeyler eksik gibi mi?

Geri