Yağ Basıncı Lambası Yağ Kaçağı ile Birlikte Görülüyor

Yağ Basıncı Lambası Yağ Kaçağı ile Birlikte Görülüyor

Erem Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Erem Usta
O kırmızı lamba o panelde bir kere yandıysa, geçmiş olsun; artık saklanacak hiçbir şey kalmadı demektir. Kaçak var diye bağıran o yağ damlaları, içerideki felaketin sadece dışarıdaki ilk uyarısıdır.

Motor kaputunu açtığında karşılaştığın o siyah, yapışkan manzara seni asla yanıltmasın; çünkü mesele sadece yere damlayan üç damla yağ değil. O basınç ibresi düşerken, metal parçalar birbirini kurşun gibi yiyor ve sen hâlâ marşa basmaya devam ediyorsun.

Kim diyor sana o lamba yanınca yola devam edebileceğini? Derhal o kontağı kapat, çek sağa ve bir saniye bile düşünme.

Yağ filtresi gevşemiş olabilir, karter contası patlamış olabilir ya da daha kötüsü... Blok çatladı, içerideki bütün ömür asfalta akıyor.

Eski bir gazeteci gözüyle söylüyorum; bu arıza sana "beni tamir et" diye yalvarmıyor, doğrudan "ben artık bittim" diye haykırıyor.

Birazdan o motoru açtıklarında göreceğin manzara cüzdanını yakacak ama geç kalırsan bütün arabayı çöpe atacaksın.

Yağ çubuğunu çektiğinde o kuru ucu gördüğünde midene saplanan o sancı var ya, işte o gerçeğin tam kendisi.

Hâlâ sanayideki ustanın "idare eder" lafına inanıyorsan, parayı sokağa atmaktan zevk alıyorsun demektir.

Basınç lambasıyla kaçak aynı anda horoz gibi karşısına dikildiyse, o motorun kalbi durmak üzere demektir.

Geri