LPG Sistemi Performansı Nasıl Artırılır?

LPG Sistemi Performansı Nasıl Artırılır?

Erem Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Erem Usta
Yıllarını yollarda, direksiyon başında ve motor kaputlarının altında geçirmiş biri olarak söylüyorum; LPG sadece cüzdanı koruyan bir mucize değil, sabır isteyen bir mühendislik meselesidir.

Kilometrelerce yol devirirken o homurtunun birden kesilmesi, gaza bastığınızda arabanın hantallaşması ve o an yaşanan hayal kırıklığı... Kim bu hissiyatı tatmamıştır ki?

Kalitesiz otogaz kullanmak motoru içeriden yavaşça kemiren gizli bir sızıntıdır, bunu acı tecrübelerle öğrendim.

Filtre değişimini ihmal etmek motorun nefesini kesmek demektir; peki son bakımınızı tam olarak ne zaman yaptırdınız?

Ateşleme sisteminiz zayıfsa, en pahalı otogaz bile işe yaramaz, bu kadar net.

Bujileri yenilemek, kabloları kontrol etmek ve o küçük detaylara göz kulak olmak performansı doğrudan yukarı çeker.

Sürekli aynı istasyondan yakıt almak bile motorun ömrünü uzatır, çünkü her pompanın kalitesi aynı değildir.

Rölantide yaşanan o minik sarsıntılar aslında arabanın size çektiği "yardım et" çağrısıdır, sakın kulak ardı etmeyin.

Yaz kış demeden düzenli regülatör bakımı yaptırmak, o gizli beygirleri yeniden ortaya çıkarmanın tek yoludur.

Gaz ayarı dediğimiz şey usta ellerde sanat eserine dönüşür, derme çatma ayarlarla bu iş yürümez.

Yola çıktığınızda arkanızdan siyah duman değil, rüzgar gibi esen bir motor bırakmak istiyorsanız bu kuralları eksiksiz uygulayın...

Geri