BMW Sigorta Arızaları

BMW Sigorta Arızaları

Ayhan Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Ayhan Usta
Sigorta atmak sadece bir telin kopması değildir; o an o arabanın bütün ruhunun birden kararmasıdır. Gecenin bir yarısı farlar ansızın sönüyor... Hiç düşündün mü, o küçük plastik parçalar aslında yüz binlerce liralık Alman mühendisliğini ayakta tutan tek şey.

Yıllar önce yolda kalmıştım, hatırlıyorum da sorun sadece aptalca bir çakmaklık sigortasından ibaretti. Torpido gözünün altındaki o lanet kutuyu kurcalarken anladım ki BMW sahipliği biraz da bu gizemli elektrik oyunlarıyla dost olmayı gerektiriyor. Kim derdi ki o minicik amper değerleri bütün günün neşesini tek hamlede çalabilir?

Her şey kusursuz işlerken birden camlar inmeyi reddeder, sileceğin kolu kilitlenip kalır. Aslında sistem kendini korumaya çalışıyor... Senin canını sıkmak için değil, o pahalı kablo demetleri yanmasın diye feda ediyor kendini.

Acaba yedek sigortayı bagajın neresine sakladın, hâlâ bulabildin mi? Torpido gözündeki o orijinal maşayı kaybetmediysen şanslısın demektir, yoksa çaresizlik parmak uçlarında soğuk bir ter gibi başlar. Sakın ha o yuvalara kafana göre daha yüksek amperli tel sokma, benden söylemesi.

Mesele sadece bir parça metalin erimesi değil, o arabanın kalbindeki akımın nereye kaçtığını çözebilmek. Belki de tesisat yılların verdiği yorgunlukla artık sessizce isyan ediyor... Belki de sadece nem kapmıştır, kim bilir.

Kimi zaman ustaya gitmek en kolayı gibi görünür ama o küçük kutuyu açıp patlamış teli kendi ellerinle değiştirmek bambaşka bir özgüvendir. Ruhun derinliklerinde bir yerlerde o Alman makinesiyle tam anlamıyla konuştuğunu hissedersin işte o an. Hayat bazen sadece doğru sigortayı doğru yere takmaktan ibarettir, ne dersin?

Geri