BMW Dizel Motor Yakıt Sorunları

BMW Dizel Motor Yakıt Sorunları

Murat Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Murat Usta
Yıllar önce oto galericilerin o kesif mazot ve kahve kokulu ofislerinde otururken, kapıdan içeri giren her yeni model BMW sahibinin yüzündeki o malum tedirginliği çok net hatırlıyorum; adamlar adeta arabayı çalıştırırken dua ediyorlardı.

Aslında Alman mühendisliğinin o kusursuz sandığımız kaputunun altında yatan dizel üniteler, bizim kalitesiz yakıtlarımızla karşılaşınca adeta birer saatli bombaya dönüşüyor, bunu ilk elden bizzat şahit olduğum yolda kalan araçlardan biliyorum.

Enjektörlerin o hassas uçları bizim yerli istasyonlardaki tortulu mazotu görünce resmen isyan bayrağını çekiyor, yani motor o muazzam gücünü bir anda kaybedip sarsıntılı çalışmaya başlıyor...

Peki ya o meşhur EGR valfinin kurum bağlaması, motorun adeta nefessiz kalması demek değil de nedir Allah aşkına?

Servislerin kapısını aşındıran onca insanı görüncе anladım ki, bu arabalar steril Avro soteleriyle beslenmek üzere tasarlanmış, bizim merdiven altı depolardan aldığımız yakıtları mideleri kesinlikle almıyor.

Turbonun o yüksek basınç altında aniden kilitlenmesi, tam sollamaya çıkarken motorun arıza lambası yakması insanı o an otoyolun ortasında öylece bırakıyor işte.

Adamlar milyonlar verip aldıkları canavar gibi makineleri sanayi köşelerinde usta ellerine teslim ederken, işin asıl acı tarafı bu kronik gibi duran mazot hassasiyetinin aslında tamamen bizim yakıt kalitemizle olan imtihanımız olması...

Yani yüksek basınç pompasının o minicik demir tozlarını bütün yakıt sistemine kusmasıyla başlayan süreç, sahibinin cüzdanında adeta deprem etkisi yaratıyor ki bunu bizzat yaşayanlar o masrafı gördüklerinde kafayı yerler herhalde.

Mazot filtresini her on bin kilometrede bir değiştirmeyi ihmal ediyorsanız, kusura bakmayın ama o Alman devi size en pahalı yoldan harita okumayı öğretecektir.

Gidip en kalitelisinden katkı maddeleri kullanmak bazen geçici bir ferahlık sağlasa da, o tortu bir kere enjektörün memesine yerleştiyse artık dönüşü olmayan bir yola girmişsinizdir demektir.

Sürücü koltuğuna oturup o start tuşuna bastığınızda kulağınıza gelen o normal dışı şıkırtı sesini asla kulak arkası etmeyin, çünkü motor size aslında çoktan imdat çağrısı gönderiyordur...

Geri