Audi Geç Çalışma Sorunu

Audi Geç Çalışma Sorunu

Emre Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Emre Usta
Otomobil dediğin dediğini yapacak, kontra verdiğin an yürümeye başlayacak; fakat bazı markalar var ki sabahın köründe insanın sinir uçlarıyla oynamayı bayılıyor.

Kontra verip marşa bastığın o an var ya, işte o üç-dört saniyelik sessizlik bütün kahvenin tadını kaçırmaya yetiyor artıyor bile...

Kimi usta "akü zayıf" der işin içinden çıkar, kimi "enjektör meselesi" deyip kafanızı daha çok karıştırır; halbuki işin aslı asstarı başka yerde yatıyor.

Sabahları garajda o inatçı sesi dinlerken insan ister istemez düşünüyor, Alman mühendisliği dediğimiz şey bazen bu kadar basit bir detaya nasıl takılıyor acaba?

Depodaki yakıt basıncını bir kontrol edin derim ben, çünkü o pompa sabahları yeterli tazyiği veremedi mi motor adeta uykusundan uyanmamak için direnir...

Kızdırma bujileri dizel motorlarda işin rengini tamamen değiştirir, hele bir tanesi bile görevini yapmasın, o araba o soğukta size adeta küser.

Marş motorunun kömürleri bitmek üzereyse veya marş dişlisi kaçırıyorsa, o ilk hareketi almak imkansız hale gelir; tamirciye gitmeden önce bunu bir düşünün derim.

Yılların gazetecisiyim, nice lüks arabaların böyle ufak bir sensör arızası yüzünden sahiplerini yolda bıraktığına şahit oldum...

Boğaz kelebeği kirlendiğinde motor beyne ne diyeceğini bilemez, hava-yakıt dengesi şaşar ve o can sıkıcı geç çalışma problemi işte tam o an kapınızı çalar.

Aracınıza bindiğinizde marşa doğrudan basmak yerine kontağı birkaç saniye açık bırakıp o pompanın sesini dinleyin; inanın bana farkı hemen göreceksiniz.

Geri