U0099 Arıza Kodu Anlamı ve Çözümü

U0099 Arıza Kodu Anlamı ve Çözümü

Yusuf Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Yusuf Usta
Geçen hafta bizim emektar kombi bir gece yarısı ansızın garip sesler çıkarmaya başlayıp o buz gibi evde beni uyandırdığında, ekranında parlayan o minik U0099 arıza kodu yüzünden neredeyse sabaha kadar donuyordum; insan o an elektronik cihazların ne kadar nankör olabileceğini çok net anlıyor tabi. Aslında bu lanet olası hata kodu, cihazın beyninin sensörlerden gelen bilgileri okuyamadığını ya da su basıncının kafasına göre takılıp sistemi kilitlediğini söyler bize, yani kısacası makine "ben artık yoruldum, bana biraz müsaade edin" diyor başka bir şey değil...

Eski bir gazeteci olarak hemen öyle servisçileri arayıp üç katı para bayılmadan önce şöyle birciğerini söker gibi cihazın etrafında dolaştım, çünkü bu işlerin yüzde doksanı aslında kullanıcı hatasıdır ya da küçük bir dokunuşla çözülecek saçma sapan detaylardır. Nereden bileceksin ki su vanasının biraz gevşediğini ya da ekranın altındaki o minik basınç ibresinin bir buçuğun altına düşüp alarm verdiğini, işte tam da bu yüzden kombinin altındaki musluğu bulup o suyu yavaşça bir buçuğa getirmek gerekiyor...

Tabii bazen su basıncını ayarlamak da yetmiyor, kart kendini kilitliyor ve ne yaparsan yap o inatçı U0099 arıza kodu ekranın orta yerinde öylece sırıtarak kalmaya devam ediyor; böyle anlarda cihaza elektrik veren sigortayı kapatıp bir beş dakika kahve molası vermek, anakartın hafızasını sıfırlamak için mucizevi bir yöntemdir aslında. Hani derler ya elektronik eşya dediğin biraz da şans işidir, bazen sadece fişi çekip takmak bile bütün o mühendislik harikası cihazların hatasını çözer ve seni binlerce liralık servis masrafından hop diye kurtarır...

Eğer bütün bu dediklerimi yaptıktan sonra hala o lanet lamba yanıp sönmeye devam ediyorsa, işte o zaman kibarca havlu atıp işin ehli birini çağırmak en akıllıca hamle olacaktır, yoksa evdeki bulgurdan olurken eldeki pirinçten de olursun malum... Belki de sensörün kablosu yerinden çıkmıştır ya da zamanla oksitlenmiştir, kim bilir...

Geri