U0077 Arıza Kodu Anlamı ve Çözümü

U0077 Arıza Kodu Anlamı ve Çözümü

Kemal Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Kemal Usta
U0077 arıza kodu, özellikle modern çamaşır makinelerinin dijital ekranlarında belirip aniden bütün planlarınızı altüst ettiğinde, insanın içini kurcalayan o sinir bozucu anlardan biridir.

Aslında makine size kısaca "ben suyu atamıyorum, bir yerlerde tıkanıklık var" demeye çalışır ama bunu öyle teknik bir dille yapar ki insan neye uğradığını şaşırır.

Makinenin alt kısımlarında yer alan o küçük kapağı açtığınızda karşınıza çıkan filtreyi hiç incelediniz mi; işte bütün bu krizlerin başrol oyuncusu genellikle orada biriken madeni paralar, tüy yumakları veya minik düğmelerdir.

Su tahliye hortumunun arkaya doğru bükülmesi veya katlanması, suyun akışını tamamen keserek bu hatanın ekranda belirmesine zemin hazırlayabilir bazen...

Pompa motorunun pervanesini parmaklarınızla şöyle bir yokladığınızda serbestçe dönüp dönmediğini kontrol etmek, masrafsız bir ön tetkik olarak hemen şimdi yapılabilir.

Eğer filtre temiz ve hortum düzgün olduğu halde bu kod ekrandan kaybolmuyorsa, sorun muhtemelen elektronik kart ile pompa arasındaki iletişim kopukluğundan kaynaklanıyordur.

Pompaya giden kabloların zamanla oksitlenmesi veya yerinden oynaması akımı engeller; bu yüzden soket bağlantılarını elinizle şöyle bir kontrol etmekte fayda var...

Kendi başınıza çözemediğiniz durumlarda servisi çağırmadan önce ana şalteri kapatıp on dakika beklemek bazen sistemin kendini sıfırlamasını sağlar, ne dersiniz?

Geri