Toyota Triger Zinciri Arızası

Toyota Triger Zinciri Arızası

Ahmet Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Ahmet Usta
Sabah garajda marşa bastığımda motordan gelen o metalik şakırtıyı ilk duyduğumda içim cız etti, işte dedim yine başladı kronik dertler.

Zamanla uzayan o çelik bağlantılar hidrolik gergi pistonunun yağ basıncını kaybetmesiyle serbest kalır, kartere dökülen minik demir tozları aslında büyük felaketin sessiz habercisidir.

Acaba kilometre dolmadan mı değiştirmeliydim, yoksa bu kronik esneme payını biraz daha görmezden gelebilir miydim...

Motoru açtığımızda usta zincir paletlerinin aşınarak plastik tozuna dönüştüğünü gösterdi, o sarımsı kalıntıları görünce insanın inanası gelmiyor doğrusu.

Sübaplarla pistonların buluşması an meselesiydi çünkü 1.6 VVT-i motorun o hassas sentesi bir tık atlamaya görsün, subaplar eğilir ve masraf katlanır gider...

Gergi bilyasının üzerindeki minik çatlakları tornavidayla hafifçe dokunduğumda elimde kaldı, parça yorulmuş artık yorulmuş.

Orijinal parça mı takmalı yoksa yan sanayi çelik setle mi idare etmeli derken, ustamın "Japon motoru şaka kaldırmaz" cümlesi kulaklarımda çınladı.

Kapak söküldü, blok temizlendi, yeni zincir dişlilere oturtulurken o metalin metal üzerindeki kusursuz uyumu içimi rahatlattı biraz.

Geri