Skoda Yakıt Filtresi Arızası Belirtileri

Skoda Yakıt Filtresi Arızası Belirtileri

Emre Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Emre Usta
Aracın gaz yemiyor, yokuşta bayılıyor, sabahları marş alırken seni resmen çileden çıkarıyorsa, dönüp dolaşıp geleceğin tek bir adres var: O yandan çarklı mazot ya da benzin filtresi...

Yıllardır yollarda binlerce otomobil eskittim, atölye tozunu ciğerlerime çektim, şoför koltuğunda oturup bu arızayı bizzat yaşayan adamın o direksiyona yapışıp nasıl küfür ettiğini çok iyi bilirim.

Kontra verip sollamaya çıkıyorsun ama motor birden yığılıp kalıyor, işte o an o filtre artık ben doluyum diyor, pisliği motora salmamak için kendini feda ediyor...

Basit bir parça deme sakın, o ufak silindirin içine dolan o pislik, enjektörlerini perişan ederken cüzdanını da oydukça oyar, benden söylemesi.

Rölantide motor sanki nefes darlığı çekiyormuş gibi titriyor, zangır zangır sallanan o direksiyon simidi sana aslında neyi fısıldıyor sanıyorsun?

Hani bazen tam gaza basarsın da araba önce bir afallar, sonra kendine gelir ya, o gecikme saniyeleri var ya, işte onlar arızanın habercisidir...

Değiştir gitsin, alt tarafı filtre deyip geçme, o mazot pompasına binen yükü bir bilsen, geceleri rahat uyuyamazsın.

Geri