P1066 Arıza Kodu Anlamı ve Çözümü

P1066 Arıza Kodu Anlamı ve Çözümü

Ayhan Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Ayhan Usta
P1066 koduyla ilk kez karşılaştığımda garip bir sessizlik sarmıştı garajın içini, sanırım bazen makinelerin de insan gibi nefesleri kesiliyor... Gösterge panelinde yanıp sönen o küçük lamba sadece bir arızayı değil, uzun süredir yorulan bir sistemin sessiz çığlığını haber veriyordu bana.

Hangi parçanın nerede olduğunu ararken ellerim yağ içinde kalmıştı, o an düşündüm de bu modern motorlar adeta karmakarışık birer labirent gibi... Basit bir basınç sensörünün kablosundaki minik bir oksitlenme, bütün günümü harcamama yetmişti ve ben hâlâ bu hatanın asıl kaynağını çözmeye çalışıyordum.

Aslında her şey o kadar mantıklı bir sıra ile ilerliyor ki yeter ki sabırla dinlemeyi bil inanın bana... Devre kartındaki en ufak bir voltaj düşüşü bile beynin kafasını karıştırıp bu kodu tetikleyebiliyor, yani mesele sadece parçayı değiştirmek değil tamamen anlamak...

Kablo demetlerini tek tek kontrol ederken zihnimde eski gazete arşivlerinde geçen o tozlu günler canlandı, ne çok şey değişmiş ama insanın arayışı hiç bitmemiş... Belki de bu yüzden P1066 denilen bu mekanik bilmeceye bu kadar takılmıştım, parça sağlam görünüyordu ama akım gitmiyordu işte.

Siz de bu hatayla baş başa kaldığınızda sakın acele edip hemen yeni parça sipariş etmeyin derim ben... Önce o görünmeyen bağlantı noktalarını, en kuytu köşedeki soketleri inceleyin; çünkü bazen en büyük çözümler en küçük detayların içinde sessizce bekler.

Geri