Mitsubishi AdBlue Sistemi Arızaları

Mitsubishi AdBlue Sistemi Arızaları

Kemal Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Kemal Usta
Yolda giderken o sarı motor ışığıyla göz göze gelmek var ya, insanın bütün neşesini anında kaçırır.

Mitsubishi’nin modern dizellerinde bu dert genellikle o sevimli görünen ama başa bela olan AdBlue sisteminden çıkıyor, bizzat yaşadım oradan biliyorum.

E, depoları dolduruyorsun, sıvıyı unutmuyorsun ama yine de ekranda "çalışmayacak" uyarısı beliriyor; işte tam o sırada sinirler limoni...

Aslında sistem o kadar hassas ki, kalitesiz bir sıvı veya depodaki en ufak bir tortu bütün o SCR zımbırtısını kilitlemeye yeter de artar bile.

Pompalar bozuluyor, ısıtıcılar rezistanslar havlu atıyor, bazen de beyin bir şekilde sinyali okuyamayıp arıza lambasını cayır cayır yakıyor...

Servise gidersen parça değişecek derler, astronomik rakamlar çıkarırlar önne; o yüzden önce bi dur, sakin ol, her şeyin değişmesi şart değil belki de.

Zaten bu SCR denen meret bizim kalitesiz yakıtlarımızla ve tozlu yollarımızla pek anlaşamıyor, narin İstanbullu hanımefendiler gibi hemen küsüyor araca.

Kilometre sayacının geri saymaya başladığını gördün mü, eyvah ki ne eyvah; çünkü o sayaç sıfırlandığı an motor bir daha marş basmaz, bizzat tecrübe ettim.

En iyisi mi, bu arızalar kronikleşmeden sensörleri temizletmek ya da işin ehli bir ustaya yazılımsal kontrol yaptırmak, yoksa masraf katlanarak büyüyor...

Kimisi iptal ettiriyor, trafikte duman atma pahasına kökten çözüm arıyor ama o da muayeneden geçmiyor, benden söylemesi.

Geri