Marka ve Modele Göre Vites Geçmeme Sorunları

Marka ve Modele Göre Vites Geçmeme Sorunları

Murat Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Murat Usta
Vites kolunu itiyorsun ama araba sanki sana inatla "ben bu yola gelmem" diyor, öylece ortada kalıyorsun.

Sabahın köründe işe yetişmeye çalışırken o vitesin geçmemesi insanı deli eder, biliyorum.

Her markanın kendine has bir huyu var, mesela bazı şanzımanlar soğuğu hiç sevmez.

Debriyaj pedalına sonuna kadar basıyorsun ama o tel ya da hidrolik sistemi sanki boşlukta yüzüyormuş gibi tepki vermiyor.

Aslında bu tür arızalar bir gecede çıkmaz ortaya, ufak ufak sinyaller verir de biz çoğunlukla kulak arkası ederiz.

Acaba en son ne zaman şanzıman yağına baktırdın, hatırlıyor musun?

Zamanla eksilen ya da özelliğini yitiren yağ, dişlilerin birbirini yemesine ve vitesin kilitlenmesine yol açar çünkü.

Kimi araçlarda kronik bir senkromeç aşınması vardır,özellikle birinci ve ikinci vitese geçerken hırçınlaşır birden.

Sen de bu durumu yaşadın mı hiç, direksiyon başında terler döktüğün o anları bir düşün...

Usta eller şanzımanı indirmeden önce mutlaka küçük bir ayar veya balata kontrolü yapmalı, hemen büyük masraflara atlama sakın.

Hangi marka olursa olsun, vites geçişlerindeki o kemikli yapı veya sertlik sana bir şeylerin yolunda gitmediğini fısıldar aslında.

Bazen sadece alt tablodaki bir milin gevşemesi bile bütün vites yollarını karıştırabilir, hayat işte bazen böyle küçük detaylara bakar.

Kendini o sıkışık trafikte hayal et, arkadan gelen korna sesleri arasında vitesle cebelleşmek ne kadar yorucu değil mi?

Düzenli bakım hayattır dostum, şanzıman da tıpkı bizim kalbimiz gibi temiz kana ve düzene ihtiyaç duyar.

Eğer vites geçmeme sorunu sürekli tekrarlıyorsa, arabayı zorlamaya devam etmek yerine bir uzmana göstermenin vakti çoktan gelmiştir...

Geri