Klima Arızaları Nasıl Önlenir?

Klima Arızaları Nasıl Önlenir?

Kerem Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Kerem Usta
Yazın o kavurucu sıcağında eve atılan ilk adımın kurtarıcısı olan klimalar, sessiz sedasız çalışıp durur ta ki o can alıcı günde ansızın su akıtana veya üflemeyi kesene kadar...

Yıllarca servis odalarından, tamir atölyelerinden ve sıcak yaz günlerinde bozulan cihazların başında sinir krizi geçiren insanlardan öğrendim ki; bir klimayı bozmak aslında o kadar da zor değil, yeter ki ona biraz yanlış davranın.

Filtreleri temizlemekten korkmayın, o siyahlaşmış toz yığınları cihazın ciğerini tıkarken içerideki motorun nasıl bir cehennem azabı çektiğini bir hayli az kişi bilir...

Acaba diyorum, cihazı ilk açtığınızda doğrudan en düşük dereceye sabitlemek o kompresöre ne yapıyor hiç düşündünüz mü...

Yazın ortasında pat diye gelen o arızaların arkasında genelde hep aynı ihmalkarlık yatar; bakımını vaktinde yaptırmamak ya da sanki hiç bozulmayacakmış gibi hor kullanmak.

Kimi zaman ufak bir tıkırtı, kimi zaman da aniden yayılan o garip koku size aslında "ben artık yoruldum" diye fısıldar ama kim kulak asar ki...

Biraz özen, zamanında yapılan küçük dokunuşlar ve tabii ki o periyodik kontroller atlandığında, en masrafsız yazlar bile bir anda servis faturalarıyla kabusa dönebilir...

Geri