Hyundai Marş Motoru Arızaları

Hyundai Marş Motoru Arızaları

Osman Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Osman Usta
Kontak anahtarını çevirdiğiniz o an, motor kaputunun altından gelen incecik bir tık sesinden başka hiçbir şeyin olmaması sabahın en sinir bozucu sürprizidir.

Yıllarını direksiyon başında geçirmiş ya da kaputun altındaki kokuyu iyi bilen herkes bilir ki bu durum, akünün sağlam olduğu senaryoda doğrudan marş motorunun parmağında yüzük aramanız gerektiğinin resmidir.

Sabahın kör ayazında ya da işe yetişmeye çalışırken o marş basmıyorsa, marş dişlisi volkan dişlisine kavuşamıyor demektir ve içerideki kömürlerin vedası çoktan başlamıştır.

Acaba dün akşam o ıslak yollardan geçerken marş dinamosu su mu aldı, yoksa üzerindeki yılların tortusu artık elektrik akımını iletmeye yetmiyor mu...

Zamanla aşınan kömür yatakları ve marş otomatığinin o inatçı yapısı, bir gün trafikte en kalabalık ışıkta sizi yarı yolda bırakmak için yemin etmiş gibidir.

Gidip hemen yeni bir parça almak yerine, usta ellerin marş rublesini ve kollektör yataklarını söküp incelemesine izin vermek çoğu zaman cebinizi korur.

Aslında marş motoru arızası dediğimiz şey birdenbire gelmez; haftalarca size marşa basarken çıkardığı o tiz sesle "ben yoruluyorum" sinyalini verir ama biz hep kulak arkası ederiz.

Direksiyona oturduğunuzda iç sesiniz size yine aynı şeyi söyler; keşke o garip sesleri duyduğum ilk gün sanayinin yolunu tutsaydım.

Geri