Dacia Benzinli Motor Yakıt Sorunları

Dacia Benzinli Motor Yakıt Sorunları

Hamza Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Hamza Usta
Dacia’nın son yıllarda yollara çıkardığı benzinli üniteler, özellikle cüzdan dostu karakterleriyle garajların demirbaşı oldu ama herkesin dilinde aynı homurtu var... Fabrika verileriyle pompa fiyatları neden hiçbir zaman sarılmıyor ki?

Turbo beslemeli bu motorlar şehiriçinde bazen susuzluktan bayılmış gibi yakıt çekiyor, bunu sadece ben mi fark ediyorum yoksa siz de her ışıktan sonra yol bilgisayarına bakıp moral mi bozuyorsunuz?

Enjektörlerin kalitesi konusunu açmak bile istemiyorum, kalitesiz yakıtla karşılaştıkları an adeta küsüyorlar ve motor arıza lambasıyla size selam veriyorlar... Aslında servislerin bu duruma bulduğu geçici çözümler de bir yere kadar işe yarıyor, peki ya kalıcı olanlar nerede?

Deponun dibindeki tortuyu temizlemek için katkı malzemesi kullanmak bazen işe yarar gibi görünürken, kimi zaman da tam tersi yakıt pompasını tamamen iflas ettirebiliyor... Hangisine inanmalı insan, ustanın tecrübesine mi yoksa kullanım kılavuzundaki süslü cümlelere mi?

Sürüş alışkanlıklarınızı biraz değiştirmeyi denediniz mi hiç, belki de sorun motorda değil bizim sağ ayağımızdaki o bitmek bilmeyen sabırsızlıktadır... Erken vites değişimleri ve ani gaz tepkilerinden kaçınmak bu açgözlü motorları biraz olsun evcilleştirebilir, denemekten ne çıkar ki?

Geri