C0077 Arıza Kodu Anlamı ve Çözümü

C0077 Arıza Kodu Anlamı ve Çözümü

Kerem Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Kerem Usta
C0077 arıza kodu piyasada öyle sıradan bir elektronik sinyal hatası falan değildir, doğrudan aracın hayati reflekslerini kilitleyen belanın kendisidir.

Ekranda o uyarı ışığı yanıp sönerken kimse bana sensör gevşemiş masalı anlatmasın, sistem komple çöküş sinyali veriyor çünkü.

Tekerlek hız sensöründen gelen o bozuk veriyi es geçerseniz, ilk sert frenlemede kendinizi bariyere yapışmış bulmanız işten bile değil.

Asıl mesele parçayı direkt çöpe atıp yenisini takmak mı sanıyorsunuz, yoksa o soketlerin içine dolan pisliği temizlemek mi asıl hamle?

Usta diye geçinenlerin eline düşüp binlerce liralık parça paralamadan önce, alt tarafta bir kablonun kemirildiğini fark etmek bu kadar mı zor?

Kimse kusura bakmasın ama aracı tanımadan karterin altına el sokan adamdan hayır gelmez, önce o hatanın nereden beslendiğini bulacaksınız.

Sistem size "beni oku" diye bas bas bağırırken, diagnostik cihazını bağlayıp ekranı boş boş izlemenin kime ne faydası dokundu ki bugüne kadar?

Balatalar bittiğinde ya da abs beyni su aldığında c0077 arıza kodu çığlık atmaya başlar, bunu anlamak için mühendis olmaya gerek yok.

Kaç kere söyledik, o tekerlek bilyası boşluk yaptıysa o sensör sağlıklı veri okuyamaz, fizik kurallarını ihlal edemezsiniz ki...

Direksiyonu kırıp altına yattığınızda göreceğiniz o kopuk kablo var ya, bütün bu kabusun ve masrafın tek ve yegane müsebbibidir işte.

Çözüm basit mi sanıyorsunuz, bazen sadece bir pas sökücü sprey ve on dakikalık sıkı bir temizlik bütün meseleyi kökünden halleder geçer.

İnatla o uyarıyı görmezden gelip yola devam ederseniz, yolda kaldığınızda çekici beklerken çok düşüneceksiniz nerede yanlış yaptım diye.

Geri