Volkswagen El Freni Arızaları

Volkswagen El Freni Arızaları

Burak Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Burak Usta
Elektronik park freni düğmesine basarsın ve o sinir bozucu sarı lamba yanıp sönmeye başlar, işte o an insanın tüm neşesi kaçar.

Yıllar önce ilk kez Golf kullanırken trafikte başıma gelmişti, araba yerinden kıpırdamak istemiyordu ve ben ne yapacağımı bilemez halde öylece kalakalmıştım.

Aslında sistem çok basit bir mantıkla çalışıyor ama işin içine o minik elektrik motorları girince işler bazen sarpa sarabiliyor...

Balataların sıkışıp kalması ya da akünün zayıf düşmesi genellikle bu derdin baş sorumlusudur, yani her zaman büyük masraflı bir arıza aramak yersiz.

Sürücü koltuğunda otururken bazen el freni anahtarının bozulduğunu hissedemezsin bile, küçük bir temassızlık tüm sistemi kilitlemeye yeter de artar bile.

Peki ne yapmalı şimdi, o sesleri duyduğunuzda hemen servise mi koşmalı yoksa önce birkaç basit şeyi kendi başınıza denemeli misiniz?

Aslında arabanın altından gelen o hafif vızıltı sesi bile motorun çalışmaya çalıştığını söyler ama bazen dişliler sıyırır ya da kablolarda oksitlenme başlar...

Gece yarısı otoparkta park halindeyken frenin çözülmemesi, inanın insanı arabadan soğutmaya yeter de artar, o yüzden bu kronik detayları bilmekta fayda var.

Özellikle kış aylarında donma olayları yüzünden balatalar diskere yapışır, siz sandığınızdan çok daha büyük bir arıza var zannedersiniz oysa sabah güneşi her şeyi çözer.

Gösterge panelinde beliren o uyarı yazısını gördüğünüzde derin bir nefes alın ve hemen panik yapmayın, çünkü Volkswagen modelleri bu konuda oldukça hassastır...

Kendi tecrübelerimden biliyorum ki bazen sadece emniyet kemerini takıp hareket etmeye çalışmak bile sistemin kendiliğinden kendine gelmesini sağlar, ne garip değil mi?

Eğer arka balataları değiştirirken bilgisayara bağlanıp kalibrasyon yapılmazsa, bu arıza lambası ne yazık ki peşinizi asla bırakmaz.

Kimi zaman ustalar parça değiştirmek için acele ederler, halbuki ufak bir sigorta değişimiyle ya da soket temizliğiyle bu iş kökünden çözülebilir.

Aracınızla yola çıkmadan önce o küçük seslere kulak vermek, uzun vadede cüzdanınızı korumanın en kestirme yoludur doğrusu.

Geri