Şanzıman Basıncı Düşük Vites Geçmiyor

Şanzıman Basıncı Düşük Vites Geçmiyor

Hamza Usta

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Hamza Usta
Otomobil yolda giderken bir anda kendisini boşluğa bırakır gibi yığılıyorsa, sebebi arıyorsan, o ibreye bakacaksın.

Şanzıman basıncı düşük vites geçmiyor uyarısını ilk gördüğün an, kalbin sıkışır biliyorum; çünkü o an, o demir yığını sana ihanet etmeye başlar.

Hidrolik beyin dediğimiz o gizli dünya, içindeki yağı tazyikle basamıyorsa, dişliler birbirini ısırmaya başlar...

Vites kolunu itiyorsun, araba taşa çarpmış gibi yerinden oynamıyor, neden acaba?

Çünkü içerideki basınç yerle bir oldu, pompalar yoruldu, filtreler tıkandı; yani sistem nefes alamıyor dostum.

Yağ kaçağı var belki de alt tarafta, fark etmedin, o küçük damlalar büyük felaketlerin habercisidir hep.

Korkma, hemen şanzımanı kucağına almayacaklar ama ustaya gitmeden önce o yağı bir kontrol etsen fena olmaz.

Basınç düşüklüğü dediğin şey, arabanın damarlarındaki kanın çekilmesi gibidir, can damarı tıkanmıştır bir kere.

Kimisi balata yandı der, kimisi beyin arızası...

Hakikat şu ki, o sensörler yalan söylemez, şanzıman yağı azaldığında ya da basınç düştüğünde makine kendini korumaya alıyor.

Acaba diyorum, en son ne zaman değiştirdin o şanzıman yağını?

İşte asıl mesele orada başlıyor zaten, kimse periyodik bakımda şanzımanına bakmıyor ki.

Yola devam edersen o dişliler birbirini yer bitirir, masrafın iki katına çıkar, benden söylemesi.

Geri